در این مقاله قصد داریم درمورد تغذیه قبل ، حین و بعد از بارداری صحبت کنیم
و از همه ی قرص هایی که باید به صورت روتین در بارداری استفاده کنید و زمان استفاده شون حرف میزنیم
مولتی ویتامین ها :
-1 اسیدفولیک:
شروع استفاده از ۳ ماه قبل از بارداری تا پایان بارداری
روزانه ۴۰۰ میکروگرم
(برای افرادی که سابقه نقص لوله ی عصبی،صرع،دیابت،کم خونی دارند این میزان فرق میکنه)
. زمان استفاده :نیم ساعت قبل غذا یا بعد از غذا
یکی از کارهایی که قبل از بارداری باید انجام بدید مصرف اسید فولیک هستش که احتمالا خیلی از خانوم هایی که در شرف بارداری هستند میدونند
اما شاید براتون سوال باشه که چرا باید استفاده کنیم
پس بریم بیینیم که چرا ؟
برای تشکیل لوله عصبی جنین مثل مغز و نخاع بدن نیاز به اسید فولیک یا ویتامین B9 داره
حالا لوله عصبی جنین کی تشکیل میشه ؟ تا ۲۸ روزگی جنین !
یعنی زمانیکه اکثرا نمیدونن باردارن
برای همین ما توصیه میکنیم همه خانم های متاهلی که در سنین باروری هستند همیشه اسید فولیک یا یدوفولیک رو استفاده کنند تا اگر حاملگی ناخواسته هم پیش اومد از این اتفاق جلوگیری بشه
( فکر کنید بچه متولد میشه و نخاعش از پوستش زده بیرون )
تو پرانتز بگم همه خانوم هایی که متاهل یا مجرد هستید اگر دچار کم خونی هستید میتونید قرص های Fefol رو استفاده کنید چون هم اسید فولیک داره هم قرص اهن
نگران زیاد بودنش هم نباشید در خونریزی ماهانه دفع میشه
جالبه بدونید قرص های پیشگیری اژ بارداری ، سیگار یا مواد مخدر و داروهای ضد تشنج استفاده میکنند بیشتر در معرض خطر کمبود اسید فولیک هستند پس باید بیشتر حواسشون به خودشون باشه
اکثر بیحالی و خستگی خانم ها برای همین کم خونی هستش
منابع طبیعی اسید فولیک سبزیجات هستند
-۲قرص آهن:
شروع استفاده از هفته ی ۱۶ م بارداری تا ۳ ماه بعد از زایمان
روزانه قرص های ۱۵۰ میلی گرمی
زمان استفاده:شب ها قبل از خواب
منع استفاده با کلسیم جات و چای و قهوه
(ممکنه عوارضی مثل تهوع،دردمعده،اسهال،یبوست داشته باشید که بعد از چندروز از بین میره اما میتونید بعد غذا استفاده کنید یا مارک قرص آهن رو عوض کنید تا عوارضش کمتر بشه)
–۳مولتی ویتامین:
شروع استفاده از هفته ی ۱۶ م بارداری تا ۳ ماه بعد از زایمان
روزانه یک عدد
زمان استفاده: ترجیحا صبح ها(همزمان با یک صبحانه ی مفصل)
نکته ی بسیار مهم :گاهی مولتی ویتامین ها اهن و اسیدفولیک هم دارند و از هفته ی ۱۶ شما فقط مولتی ویتامین استفاده میکنید این به معنای حذف آهن و اسید فولیک نیست
پ.ن: ممکنه در دوران بارداری شما به خاطر وزن زیادتون نیازی به مولتی ویتامین نداشته باشید و یا به خاطر تهوع،خارش،فشار خون قرص های زیاد دیگه ای هم استفاده کنید…
این ۳ تا که من براتون گفتم روتین بارداری های عادی و بدون عارضه هست
بهترین خوراکی بعد زایمان
وقتی زنی بچه ای به دنیا آورد نخستین چیزی که آن زن میخورد رطب و خرمای شیرین باشد
زیرا که اگر بهتر از آن چیزی بود خداوند به مریم وقتی عیسی را به دنیا می آورد میداد…
طبق تحقیقاتی که برای اثبات گوشه ای از فواید خرما انجام شده است خرما باعث :
تقویت عضلات رحم
کاهش خونریزی دوره ی بعد زایمان
در شیردهی باعث ایجاد ذخایر کافی مغذی برای مادر و نوزاد میشود
با توجه به اینکه میوه خرما در بعد از زایمان منع مصرف ندارد، استفاده از آن به مادران در دوران نفاس توصیه می شود
به عنوان پی نوشت بهتون بگم که خرمارو مستقیم قورت ندید
اون رو توی دهانتون مزه مزه کنید و در واقع با ارامش بخورید و بزارید با بزاق دهان ترکیب شه چون که باعث از بین رفتن کرم ها میشه
و نتیجه تحقیقاتی که انجام شده این بوده که مصرف خرما در آمادگی سرویکس مؤثره و استفاده از آن به کلیه زنان باردار توصیه میشه
شربت عسل و خرما مي تونه باعث تسریع در پيشرفت طبيعي زايمان بشه.
پس مصرفش در طي پروسه زايمان میتونه از زايمان طولاني پيشگيري کنه (چون مصرف خرما منجر به افزايش ديلاتاسيون و افاسمان سرويکس و شروع زايمان خود به خودي و کاهش معنادار اينداکشن با اکسي توسين، طول مدت بارداري، مدت زايمان و خونريزي پس از زايمان شود)
نتيجه اين پژوهش نشان داد که مطابق با آيات شماره ۲۶-۲۳ سوره مريم و همچنين احاديث معصومين (علیه السلام) خرما مي تواند به عنوان يک ماده غذايي طبيعي و ارزان، در دسترس و بدون عارضه جانبي جهت تسهيل زايمان شود.
با دلایل عقلانی فاما :
خرما از موادیه که قندش چون طبیعی هست تایم بیشتری قند خون فرد رو بالا نگه میداره و نمیزاره ضعف کنه
رحم هم برای انقباضاتش و خروج جنین قطعا نیاز به قند داره تا بتونه کار کنه
خب پس مصرف خرما باعث میشه رحمتون برای خروج جنین نیرو داشته باشه پس پروسه زایمانتون سریعتر انجام میشه
و بهتون توصیه میکنم اگر قراره زایمانتون طبیعی باشه از ۳۷ هفته شروع کنید به مصرف مداوم خرما تا زایمانتون به موقع انجام بشه و از موعدش نگذره
رژیم بارداری
شاید بعد از شنیدن خبر بارداری با خوردن هر غذایی از خودتون بپرسید که این مضر نباشه خوردنش
و باید بگم که در بارداری تمام شرایط محیطی روی ناخوداگاه نوزاد اثر میزاره پس تعذیه ی مادر بشدت در بارداری موثره
پس یک دستور العمل کلی برای تغذیه در بارداری در نظر میگیریم
شیر و خرما :
شدیدا توصیه میکنم مادران باردار روزانه یک لیوان شیر همراه با ۳ عدد خرما بخورند ( در اواخر بارداری تعداد خرمارو به هفت عدد هم برسونید )
ویتامین c به جذب آهن کمک میکنه پس میدونید همراه با گوجه فرنگی ، لیمو و پرتقال هم استفاده بشه .
نکته : برای تنظیم اهن بدنتون و جلوگیری از عوارض قلبی در جریان مغناطیس زمین بخوابید یعنی خوابیدن به راه قبله
نبایدهای خوردنی در بارداری
چه غذاهایی رو نباید بخورید ؟
غذاهای مانده خصوصا گوشت ها و کنسرو ها و ماهی خام
نان زیاد
غذاهای یکنواخت
چای پررنگ
افراط در خوردن ادویه مثل خردل و دارچین و قرص نعنا
افراط در غذاهای پر چربی و سرخ کردنی ها
غذاهای شور مثل ماهی شور خیارشور ، آجیل
سوسیس کالباس ، قهوه
ندانستنی های خوردنی در بارداری
با شروع حاملگی ممکنه یکسری عوارض گوارشی سراغتون بیاد و ندونید که از مواد گیاهی میتونید استفاده کنید یا نه
متاسفانه تحقیقات روی مواد گیاهی خیلی کم انجام شده پس نمیشه با قطعیت چیزی رو رد یا تایید کرد
اما در خوردن هر چیزی عدالت رو رعایت کنید بهترین کاره
و مادر باید تعداددفعات تغذیه ش رو زیاد کنه اما حجم هر وعده رو کاهش بده
نفخ
بهتره خیلی در خوردن غذاهای نفاخ و سرد زیاده روی نکنید چون ممکنه مشکلات گوارشی بیشتری براتون ایجاد کنه
و حتما مراقب دفع گوارشی راحتتون باشید (یبوست ممنوع)
بطور کلی برای استفاده از تمام مواد غذایی به خودتون بگید الان این قراره روی نی نی م تاثیر بزاره
خوبه یا بد ؟
اگر تاثیر مثبتی نداره استفاده نکنید لطفا
مثلا سوسیس و کالباس و نوشابه شاید بد نباشن اما خوبم نیستن پس استفادش جالب نیست
تغذیه روز زایمان
چیزی که بلا استثنا هروقت میرم زایشگاه حداقل یک مورد میبینم اینه که مادر چندساعته بستری شده و بعد از بستری چیزی نخورده
منم هربار کلی حرص میخورم و تشویقش میکنم که از جعبه ی خرمایی که رو میز مایو براش گذاشتن بخوره
اما بزارید یک بار برای همیشه حجتو بر شما تمام کنم
میخوام با یه سوال شمارو با عمق فاجعه آشنا کنم
به نظرتون چطوری جنین میتونه از رحمی که داخل شکم هست بیاد پایین و از لگن خارج شه؟
به زبون ساده اینجوریه که اون چندساعتی که در اثر انقباضات رحم مادر درد میکشه رحم داره بچه رو به سمت پایین میفرسته تا کم کم بتونه اونو خارج کنه
خب
پس هرچی انقباض های رحم قوی تر باشه بچه خیییلی سریعتر میاد پایین و پروسه ی زایمان زودتر اتفاق میفته
. حالا سلول ها برای انقباض و کار کردن نیاز به سوخت دارن …
سوخت سلول های رحم هم گلوکزه !
پس روز زایمان نباید بشینیم استانبولی بخوریم که فاما گفته گرسنه درد نکشید
چون اون روز مواد قندی بهترین گزینه ن برای سوخت رسوندن به رحم (و قطعا خرما بهترینه)
حالا خودتون دیگه تصور کنید
وقتی رحم گلوکز داشته باشه انقباض های قوی تری داره
پس روند لیبر{ پروسه ای که انقباضات رحم قراره باعث خروج جنین بشن} خیلی زودتر پیش میره
مادر کمتر درد میکشه چون زودتر زایمان میکنه
ولی وقتی خانم از هشت صبح بستری شده الان ده شبه فقط هم از اون موقع آب خورده!!!!
خب هرچقدر هم خانم درد بکشه
دردهای بی اثری هست چون انقباضات رحم اونقدر پرقدرت نیست که بتونه جنین رو بفرسته پایین و عملا اونقدر کمکی به پیشرفت مادر نمیکنه .
اونوقت فکر میکنن روند زایمان به مشکل برخورده و بعد از کلی دردهای بی فایده کشیدن ،میبرن سزارین .
باور کنید به همین راحتی گرسنگی اینقدر مشکل ایجاد میکنه
فکر نکنید هرچی بیشتر سختی بکشید مامان بهتری میشید
مامان خوب اونه که با آگاهی فوق العاده زایمانشو به بهترین نحو مدیریت کنه
خیلی عالی مطالب مفیدی توضیح دادید ممنونم